Czym jest i na czym polega insulinooporność Insulinooporność to stan, w którym komórki organizmu przestają reagować na działanie insuliny. Insulina…
Historia powstania diety DASH Dieta DASH została stworzona przez Narodowy Instytut Chorób Serca, Płuc i Układu Krwiotwórczego w Stanach Zjednoczonych…
Dieta obniżająca ciśnienie krwi NADCIŚNIENIE TĘTNICZE – PALĄCY PROBLEM Wysokie ciśnienie krwi wymaga modyfikacji stylu życia i diety. Zmiany te…
Czym jest stan zapalny Jedną z kluczowych ról układu odpornościowego jest wywoływanie reakcji zapalnej, w sytuacji gdy organizm boryka się…
Poznaj sprawdzone sposoby na zdrowe i smaczne odchudzanie! Szukasz diety, która pozwoli Ci skutecznie i w zdrowy sposób schudnąć i…
Dietetyk
Ukończyłam studia w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na Wydziale Nauki o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Kontynuując zainteresowania żywieniem człowieka realizuję studia doktoranckie na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Biorę udział w kształceniu studentów dietetyki.
Jestem autorką i współautorką publikacji z zakresu żywienia niemowląt i małych dzieci. Poza uczestnictwem w licznych konferencjach dietetycznych w kraju i za granicą brałam udział w organizacji konferencji, których tematyka poświęcona była żywieniu (m. in. Warszawskich Dni Nauki o Żywieniu Człowieka 2014 i 2015). Uczestniczyłam także w międzynarodowych warsztatach WHO poświęconych tematom dzieci i młodzieży. Tematyce tej był także poświęcony mój staż w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie.
Moją specjalnością jest dietoterapia i dietoprofilaktyka w chorobach układu krążenia oraz w leczeniu nadwagi i otyłości. Specjalizuję się także w tematyce żywienia niemowląt i małych dzieci.
Dietetyka i żywienie człowieka jest dla mnie pasją i źródłem niekończących się inspiracji, ale współpraca z drugim człowiekiem daje mi największą satysfakcję, bo – jak mówią filozofowie – wiedza się mnoży, kiedy się nią dzieli. Wiem, że każdy Pacjent jest wyjątkowy. Każdy ma swoją historię, swoje upodobania i nawyki. Do każdego podchodzę indywidualnie i z ogromnym szacunkiem. Zalecenia i jadłospisy przygotowuję z uwzględnieniem preferencji, możliwości i siły woli oraz motywacji Pacjenta tak, aby były one idealnie dopasowane do danej osoby i przyniosły najlepsze efekty.