Wegańska Sport

  • Prowadzisz aktywny tryb życia lub wyczynowo trenujesz sport?
  • Eliminujesz lub chcesz ograniczyć w swojej diecie produkty pochodzenia zwierzęcego?

To dieta dla Ciebie! 🙋

By wspomóc Cię w osiąganiu Twoich planów treningowych i utrzymaniu zdrowej sylwetki stworzyliśmy dla Ciebie dietę Wegańską Sport. Oprócz zbilansowanej i pełnowartościowej diety, w której wyeliminowaliśmy produkty zwierzęce, w tym wariancie zadbaliśmy, aby zapewnić Ci odpowiednią dopasowaną porcję białka, wykorzystując do tego min.: produkty pełnoziarniste, rośliny strączkowe, orzechy i nasiona. Wszystko po to, aby Twoje posiłki miały odpowiednią zawartość kaloryczną i były odpowiednio zbilansowane, bez zawartości produktów pochodzenia zwierzęcego.

Dostępna w wariantach kalorycznych: 2000, 2500, 3000 Kcal

Dieta Wegańska Sport składająca się z nieprzetworzonych produktów roślinnych zawiera bardzo dużo błonnika, który odpowiada za sytość. Właśnie dlatego możemy przyjmować mniej kalorii, najadając się tak samo. W rezultacie szybciej pozbywamy się zbędnych kilogramów i ograniczmy wzrost tkanki tłuszczowej w okresie budowy masy. Dodatkowo zyskujemy szybszy potencjał regeneracji organizmu, jesteśmy bardziej odporni na skutki stresu oksydacyjnego i możemy poprawiać swoje osiągnięcia sportowe.

💡 25% białka, czyli wyższa zawartość w porównaniu do diety Wege standard.

Cennik
59 PLN
59 PLN
59 PLN

Przykładowe menu

Śniadanie
Pieczony seler z fasolką szparagową
II śniadanie
Torcik z kaszy jaglanej, daktyli i nerkowców
Obiad
Burger z bocznika, wegański majonez i pieczone słupki warzywne
Podwieczorek
Krem z białych warzyw z soczewicą i bazyliowym pesto
Kolacja
Zapiekane burrito z ciecierzycy
Śniadanie
Pieczony seler z fasolką szparagową
II śniadanie
Torcik z kaszy jaglanej, daktyli i nerkowców
Obiad
Burger z bocznika, wegański majonez i pieczone słupki warzywne
Podwieczorek
Krem z białych warzyw z soczewicą i bazyliowym pesto
Kolacja
Zapiekane burrito z ciecierzycy
Śniadanie
Owsiane placuszki bananowe
II śniadanie
Jogurt sojowy z borówkami i granolą orzechową
Obiad
Żółte curry z marynowanym tofu i ryżem czarnym
Podwieczorek
Zupa krem z burka i chilli
Kolacja
Pizza z oliwkami i grzybami
Śniadanie
Fritatta z groszkiem cukrowym i papryką
II śniadanie
Wegański sernik z zieloną herbatą matcha
Obiad
Makaron ryżowy w sosie orzechowym z klopsikami
Podwieczorek
Kotlety marchewkowe z białą fasolą, kaszą gryczaną i colesławem
Kolacja
Pierożki z nadzieniem z bobu i szałwii
Śniadanie
Twarożek tofu z czosnkiem niedźwiedzim i chlebkiem żytnim
II śniadanie
Krucha tarta z solonym karmelem i czekoladą
Obiad
Gnocchi z sosem truflowym i pieczonym jarmużem
Podwieczorek
Buraczkowa sałatka z komosą ryżową i pomarańczą
Kolacja
Falafel z tortillą pełnoziarnistą i pastą z pieczonych warzyw
Śniadanie
Placuszki jabłkowe z masłem orzechowym
II śniadanie
Imbirowe ciasteczka owsiane
Obiad
Szaszłyki z warzywami i tempehem
Podwieczorek
Rozgrzewająca zupa miso
Kolacja
Tost awokado z kiełkami
Śniadanie
Paprykarz z kaszy jaglanej i krakersy żytnie
II śniadanie
Tort z puszystym kremem truskawkowym
Obiad
Makaron w kremowym sosie pieczarkowym curry
Podwieczorek
Chrupiąca ciecierzyca w sałatce z porem i jabłkiem
Kolacja
Pieczone skrzydełka z kalafiora z dipem BBQ
Śniadanie
Omlet z tofu i chrupiącymi warzywami
II śniadanie
Czekoladowe muffiny z cukinii
Obiad
Kaszotto z kurkami i sałatką wiosenną
Podwieczorek
Orzechowy krem z batata z imbirem
Kolacja
Sałatka z glonami wakame